EXPOM S.A. JEDZIE DO OSLO NA TARGI NOR-SHIPPING

Przedstawiciele Expom S.A, firmy z branży metalowej z siedzibą w Kurzętniku, wybierają się na te największe w Europie targi branżowe, odbywające się dniach 04 - 07 czerwca w stolicy Norwegii. W skład delegacji wejdzie Rafał Domżalski, dyrektor techniczny i członek zarządu, oraz Piotr Cichewicz, specjalista ds. marketingu i handlu.
Nor-Shipping to targi o tematyce morskiej i offshore, są to branże, w których Expom S.A. ma doświadczanie i z którymi wiąże swoje plany rozwojowe. Firma od kilku lat produkuje żurawie szalupowe i ciężkie dźwigi na platformy wiertnicze oraz żurawiki obrotowe na farmy morskie. „Naszym celem jest pozyskanie kontaktów, dzięki którym będziemy mogli realizować więcej zleceń na konstrukcje stalowe dla branży morskiej i offshore oraz budowę układów hydraulicznych i elektrycznych.” – komentuje Rafał Domżalski. – „Naszym atutem jest kilkuletni doświadczenie w produkcji tego typu konstrukcji, posiadanie możliwości przeprowadzania testów statycznych i dynamicznych oraz projektowania i modelowania 3D do dokumentacji technicznych.” – dodaje Domżalski.
Wyjazd, w którym bierze udział Expom S.A. jest  dofinansowany przez Ministerstwo Gospodarki w ramach pomocy de minimis. W sumie na targi pojedzie w ramach tego projektu 8 polskich firm zainteresowanych rozwojem w branży morskiej.
Targi Nor-Shipping powstały ponad 50 lat temu i są jedną z najlepszych okazji do zawierania umów pomiędzy przedstawicielami czołowych firm przemysłu morskiego z całego świata. Reprezentanci branży spotykają się na nich, aby wymienić się poglądami, przedyskutować rozmaite zagadnienia oraz zawrzeć odpowiednie znajomości. W tym roku targi odwiedzi kilkadziesiąt tysięcy gości z ponad 50 krajów świata.