EXPOM S.A. NA TARGACH MIDEST W PARYŻU

Przedstawiciele Expom S.A., firmy z branży metalowej, uczestniczyli w Światowych Targach Kooperacji Przemysłowej MIDEST odbywających się w dniach 19-22 listopada w Paryżu. Są to największe na świecie targi podwykonawstwa. Wystawia się na nich ponad 1700 firm przybyłych z 50 krajów. Stoisko EXPOM S.A. było zorganizowane jako wspólne dla grupy 20 przedsiębiorstw polskich. Organizatorem wyjazdu była Polska Agencja Informacji i Inwestycji Zagranicznych w ramach pomocy „de minimis” z Programu Rozwoju Polski Wschodniej. Ogółem na MIDEST 2013 swoje stoiska wystawiły 34 firmy z Polski.

„W czasie targów prezentowaliśmy możliwości produkcyjne Spółki zarówno poprzez rozmaite nośniki reklamowe, jak i w czasie osobistych rozmów z potencjalnymi klientami.” – opisuje Rafał Domżalski, dyrektor generalny, techniczny i członek zarządu Expom S.A.– „Ogółem nawiązaliśmy ponad 20 kontaktów biznesowych. Niektóre z nich zostały rozwinięte dalej, pozostałe są obecnie na etapie korespondencji potargowej.” – dodaje Domżalski.Ofertą Expom S.A. zainteresowało się kilku potencjalnych kontrahentów. Firma ze Szwajcarii złożyła zapytanie na wykonanie pewnego zlecenia, przedstawiciel tureckiego producenta stali przekazał swoją ofertę, a Huta  ze Stalowej Woli złożyła ofertę dostaw wypałek pod produkcję.Ekspozycja  Expom S.A spotkała się także  z zainteresowaniem przedstawicieli innych imprez targowych podobnego rodzaju. Należą do nich targi SUBCON w Birmingham, Międzynarodowe Targi Poznańskie, a nawet  targi Reed Exhibition Japan w Tokio, na które Spółka otrzymała zaproszenie.