PODWYŻKI DLA PRACOWNIKÓW EXPOM S.A.

Nowy rok w firmie Expom S.A. z Kurzętnika rozpoczął się dobrą nowiną dla pracowników. Od 1 stycznia 2012 otrzymali oni podwyżki wynagrodzenia w wymiarze 5-8%. Całkowity koszt, jaki w związku z tym poniesie firma w ciągu roku to około 400 tys. PLN.
„Podwyżki są przede wszystkim wyrazem uznania dla starań i wysiłków naszych pracowników, którzy są największym kapitałem naszej firmy.” – opowiada Jacek Banach Prezes Zarządu Expom S.A. – „Wiąże się to także z doskonałym wynikiem finansowym, jakim zakończyliśmy rok ubiegły. Nasza firma dynamicznie się rozwija i dzięki temu może przeznaczać coraz większe środki na inwestycje, w tym te najważniejsze – w kapitał ludzki.”  – dodaje Banach.

Przypomnijmy, że w ubiegłym roku w Expom S.A. zrealizowano szereg inwestycji mających przyczynić się do wzrostu konkurencyjności przedsiębiorstwa i polepszenia warunków pracy. W pierwszym kwartale zakupiona i wdrożona została stacja robocza HP oraz specjalistyczne oprogramowanie służące do obliczania wytrzymałościowego konstrukcji z wykorzystaniem MES (Metody Elementów Skończonych), a także ramię pomiarowe FaroArm do pomiarów konstrukcji. W lutym wdrożono system rentalu odzieży roboczej, we wrześniu zakończył się remont hali produkcyjnej, a w grudniu remont kotłowni i systemu grzewczego. Wprowadzono także ciepłe posiłki regeneracyjne dla pracowników, a rok 2011 zamknięty został uroczystą Wigilią, w której wzięli udział pracownicy spółki.