POSIŁKI REGENERACYJNE DLA PRACOWNIKÓW EXPOM S.A.

W listopadzie firma Expom S.A. z Kurzętnika uruchomiła dostawę ciepłych posiłków regeneracyjnych dla swoich pracowników. Inicjatywą zostało objętych około 130 osób zatrudnionych w zakładzie.  Łączny miesięczny koszt posiłków, które będą wydawane od listopada 2011 do marca 2012, to ponad 9 tys. zł brutto.
„Uruchomienie posiłków regeneracyjnych dla pracowników fizycznych to kolejny krok w ramach realizowanej przez nas strategii mającej na celu podniesienie komfortu i bezpieczeństwa pracy. Ludzie to największy kapitał każdego przedsiębiorstwa i dlatego też ciągle w nich inwestujemy.” – komentuje Jacek Banach , Prezes Zarządu Expom S.A. – „Nasza firma wykonuje obecnie coraz bardziej złożone i wymagające zlecenia dla międzynarodowych firm, co wymusza na nas podnoszenie standardów pracy, a jest to możliwe tylko wtedy, gdy ma się do czynienia z zadowolonymi pracownikami.” –  dodaje Banach.

W bieżącym roku Expom S.A. zaplanowała także realizację kilku innych inwestycji mających przyczynić się do wzrostu konkurencyjności przedsiębiorstwa i polepszenia warunków pracy. Ich całkowita wartość jest szacowana na około  1 mln PLN. W pierwszym kwartale br. zakupiona i wdrożona została stacja robocza HP oraz specjalistyczne oprogramowanie służące do obliczania wytrzymałościowego konstrukcji z wykorzystaniem MES (Metody Elementów Skończonych), a także ramię pomiarowe FaroArm do pomiarów konstrukcji. W lutym wdrożono także system rentalu odzieży roboczej, a we wrześniu zakończył się remont hali produkcyjnej.