ZAKOŃCZYŁ SIĘ GENERALNY REMONT JEDNEJ Z HAL PRODUKCYJNYCH EXPOM S.A.

We wrześniu zakończył się remont hali produkcyjnej w Expom S.A. z Kurzętnika. Łączny koszt inwestycji to 57 tys. PLN. W ramach trwających 11 tygodni prac, w które zaangażowanych było 6 osób, usunięto stare zbędne elementy konstrukcyjne, zagruntowano i wzmocniono powierzchnię ścian, sufitu i posadzki, pomalowano halę, odnowiono maszyny, wymieniono szafki narzędziowe i część okiem oraz przeprowadzono remont instalacji elektrycznej, hydraulicznej i gazów technicznych. Zainstalowane zostały nowe monitory LCD i skanery do odczytu kodów kreskowych zaleceń produkcyjnych.

„Remont hali był konieczny z punktu widzenia dynamicznego rozwoju naszej firmy oraz bezpieczeństwa i komfortu pracy załogi. Realizujemy obecnie coraz bardziej złożone i wymagające zlecenia dla międzynarodowych firm, co wymusza na nas podnoszenie standardów pracy. – tłumaczy Jacek Banach, Prezes Zarządu Expom S.A. ”  - „Dzięki wykonanym pracom znacznie poprawiły się także warunki pracy naszej załogi.” – dodaje Banach.

W bieżącym roku Expom S.A. zaplanowała także realizację kilku innych inwestycji mających przyczynić się do wzrostu konkurencyjności przedsiębiorstwa i polepszenia warunków pracy. Ich całkowita wartość jest szacowana na około  1 mln PLN. W pierwszym kwartale br. zakupiona i wdrożona została stacja robocza HP oraz specjalistyczne oprogramowanie służące do obliczania wytrzymałościowego konstrukcji z wykorzystaniem MES (Metody Elementów Skończonych), a także ramię pomiarowe FaroArm do pomiarów konstrukcji. Wdrożono także system rentalu odzieży roboczej.